Psací blok

by Ei

Šedý dům

18.06.2023

Už si nepamatuji, kdo navrhnul, abychom vstoupili do toho šedého betonového domu, ale jakmile se otevřely dveře, zahalila nás zvláštní tma. Ocitli jsme se v jedné místnosti, v níž byl rozestaven moderní nábytek, stůl, socha temného rytíře v téměř životní velikosti a jakási žena, jež nehnutě seděla u stolu. S námi do místnosti vlezl i pruh světla,...

Al a Beka

15.01.2023

Držely se za ruce a řekly si, že se už nikdy nepustí. Mokrý svetr ztěžknul na ramenou a lepil se k pokožce, přesto Al usilovně svírala hubené ruce své kamarádky, jejíž pohled se rychle vyprazdňoval. Jmenovala se Beka, hrudník měla propadlý a tam, kde měl chránit orgány chrám žeber, zela díra plačící krev.

Magic Shrooms

05.06.2022

Vůně jarního lesa je hutná. Čerstvá zeleň sytí roztažené zorničky. Jemné chmýří vlásečné trávy utváří vlny v mírném větru. Vlní se okolo temných dubů a hravě lechtá jejich tvrdou kůru.
Mlčky pozorujeme prošlapanou stezku pod nohama a míříme na známé místo, kytaru na rameni, batoh plný překvapení a dvě balené vody v zásobě.

"Hrabe ti?!" pokřikuje na kolemjdoucí a neuvědomuje si, že je v podivném obydlí, jež se skládá z barevných plechových odřezků. Každá místnost byla menší a menší. Tělo se muselo shrbovat, když postupovalo k možnému východu. Ve zdech byly díry velikosti okna, leč nedalo se jimi prolézt ven.
"Copak nevíš, že mám klaustrofobii?!" chrčí, protože cítí,...

Víš, proč je země plochá? Když Bůh tvořil svět a po týdnu byl hotov, potřeboval si dáchnout (protože je snad trilion let starý), a tak si sednul na kouli, z níž pak udělal placku. Toho dne taky ochutnával jeden ze svých výtvorů - fazole. I stalo se, že vznikl Grand Canyon.

© 2023 Ei /www.eiart.cz/ všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky