Psací blok

by Ei

O buchtě
Buchta se nafoukla a zezlatověla. Třešně se ztrácely mezi kopečky těsta. Polkla jsem. Hle, vidím svou skrčenou postavičku v odrazu tmavé elektrické trouby. Koukám, jak koukám na kypějící buchtu. Ruce mám překřížené a v ústech mnoho slin bez chuti.
Ráno mě probral nepříjemný sen. Chtěla bych zrušit sny. Zrušit snění.
Buchta zívla,...

Rozhovor

18.02.2018

"Sedni si... Dáš si něco? Čaj? Cigáro?"

Hora

18.02.2018

"Ani za nic," říkám, leč v dalším okamžiku mi noha ujíždí po kluzkém kameni a já celým svým rozžhaveným tělem padám do chřtánu zosobnělého ledu. Voda mě uvítala ostrým řezavým sevřením, plíce se stáhly při prvním tempu roztažených paží. Při druhém tempu se kůže nadechla vody a napumpovala ji euforickými endorfiny. Bože, tohle je boží. Boží voda.

Zavřela dveře, zamkla, stáhla žaluzie, rozsvítila lampičku, přešla k polici a sáhla po dřevěné krabici. Krabice byla vyvedená z tenké dřevotřísky, lakovaná. Horní víko se vytáhlo ze žlabů a objevil se obsah. Hromada skrčených papírků s modrou změtí naškrábaných písmen. Položila krabici na zem, vytáhla blok a propisku. Ve spáncích jí vztek vyťukával...

Dnes jsem byla v tichu, snažila jsem se zbytečně nemluvit.
Živago
Žihadlo
Je po deváté večer, den se uklidnil a zchladnul. Sedím na parapetu v noční košilce, která není tak půvabná a nevinná jako v pejskovi a kočičce. Jemně vane.
Proto čteme, hledáme svůj život, či život jiných, který bychom mohli ukrást. Zase svítí kulaté lampy.

© 2023 Ei /www.eiart.cz/ všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky